Dolby Atmos i den ikoniske Store Sal i Helios Biografen


Du kan i Store Sal i Helios Biograf og Kulturhus opleve film med Dolby Atmos lyd.

Helios Biograf og Kulturhus har i juli 2023 installeret Dolby Atmos lydanlæg i Store Sal med hele 38 lydkanaler til 44 højttalere - med en total teoretisk lydeffekt på op til 50kW!
Dette er en kæmpe opgradering i forhold til vores tidligere Dolby Digital 7.1 surround system.

Men hvad er forskellen mellem de to lydsystemer, og hvad kan publikum forvente af den nye Dolby Atmos-oplevelse?

Forskellen mellem Dolby Digital 7.1 surround og Dolby Atmos ligger primært i antallet af højttalere og i måden, som lyden behandles på. Dolby Digital 7.1 surround bruger syv lydkanaler og en lydkanal til subwoofere, der er placeret på væggene biografsalen. I modsætning hertil har Dolby Atmos i Helios Biografen hele 44 højttalere, der er placeret i loftet og på væggene omkring publikum, og som skaber en fuldkommen omsluttende lydoplevelse. Denne unikke teknologi giver mulighed for at placere lyde præcist i biografsalen, så det føles som om, lyden kommer fra alle retninger, hvilket skaber en mere realistisk og imponerende lydoplevelse.


Med Dolby Atmos er det ikke kun muligt at høre, hvor lyden kommer fra, men også at føle den. Lydeffekterne kan bevæge sig rundt om publikum, og man kan mærke vibrationerne fra subwooferne i biografstolen. Det betyder, at man føler sig mere engageret i filmen og bliver mere opslugt. Kombineret med den nye 4K laserprojektor, som også blev installeret juli 2023 i Store Sal, er Helios Biograf og Kulturhus nu i stand til at levere en biografoplevelse i absolut topklasse.

Foreningen Helios Biograf og Kulturhus er taknemmelige over for de fonde og sponsorer, som har gjort denne kæmpe opgradering mulig. Deres støtte har sikret, at Helios Biograf og Kulturhus med sin unikke akustik i den gamle biografsal fra 1962, igen er blandt de bedste biografer i Danmark.

Vi er glade for at kunne tilbyde vores publikum den bedste lyd- og billedeoplevelse, når de besøger Helios Biograf og Kulturhus.


Se herunder hvornår du kan opleve den næste film produceret med Dolby Atmos:

Onsdag den 12. juni

gb hnjFuriosa: A Mad Max Saga

Torsdag den 4. juli

Fredag den 5. juli

Lørdag den 6. juli

Søndag den 7. juli

Mandag den 8. juli

Tirsdag den 9. juli

Onsdag den 10. juli