DOLBY ATMOS I HELIOS BIOGRAF OG KULTURHUS


Du kan i Store Sal i Helios Biograf og Kulturhus nu opleve film med Dolby Atmos lyd.

Helios Biograf og Kulturhus har netop lanceret en helt ny installation af Dolby Atmos lydanlæg i Store Sal med hele 43 højttalere. Dette er en stor opgradering i forhold til det tidligere Dolby 7.1 surround system. Men hvad er forskellen mellem de to lydsystemer, og hvad kan publikum forvente af den nye Dolby Atmos-oplevelse?

Forskellen mellem Dolby 7.1 surround og Dolby Atmos ligger primært i antallet af højttalere og i måden, som lyden behandles på. Dolby 7.1 surround bruger syv lydkanaler og en lydkanal til en subwoofer, der er placeret på væggene biografsalen. I modsætning hertil har Dolby Atmos hele 43 højttalere, der er placeret i loftet og på væggene omkring publikum, og som skaber en fuldkommen omsluttende lydoplevelse. Denne unikke teknologi giver mulighed for at placere lyde præcist i biografsalen, så det føles som om, lyden kommer fra alle retninger, hvilket skaber en mere realistisk og imponerende lydoplevelse.


Med Dolby Atmos er det ikke kun muligt at høre, hvor lyden kommer fra, men også at føle den. Lydeffekterne kan bevæge sig rundt om publikum, og man kan mærke vibrationerne fra baslydeffekter i hele kroppen. Det betyder, at man føler sig mere engageret i filmen og bliver mere opslugt af den. Kombineret med den nye 4k laserprojektor, som også blev installeret juli 2023 i Store Sal, er Helios Biograf og Kulturhus nu i stand til at levere en biografoplevelse i absolut topklasse.

Foreningen Helios Biograf og Kulturhus er taknemmelige over for de fonde og sponsorer, som har gjort denne opgradering mulig. Deres støtte har sikret, at Helios Biograf og Kulturhus med sin unikke akustik i den gamle biografsal fra 1962, igen er blandt de bedste biografer i Danmark. Vi er glade for at kunne tilbyde vores publikum den bedste lyd- og billedeoplevelse, når de besøger Helios Biograf og Kulturhus.

Mandag den 29. april

Tirsdag den 30. april

Onsdag den 1. maj

Torsdag den 2. maj

Fredag den 3. maj

Lørdag den 4. maj

Søndag den 5. maj

Mandag den 13. maj

Tirsdag den 14. maj

Onsdag den 15. maj

Torsdag den 16. maj

Fredag den 17. maj