Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OPERAKINO 23: Carmen - November
Opera og ballet
OPERAKINO 23: Carmen - November

OPERAKINO 23: Carmen - November

Carmen handler om dragonen Josés altopslugende kærlighed til sigøjnersken Carmen, der driver ham ud i forbrydelse. Han bliver desertør, smugler samt røver, og til sidst dræber han sin elskede, da hun ikke vil have ham. Over for ham står en stærk kvinde Carmen, for hvem friheden til selv at vælge kærligheden betyder mere end selve livet.

Det er en af verdens mest spillede operaer, der her præsenteres i anledning af den nu afdøde italienske film- og sceneinstruktør Franco Zeffirellis 100 års fødselsdag. For at fejre fødselsdagen blev hans tre versioner af Carmen for første gang sat sammen i en 'best of'-version.

Sidesættet malet til førsteudgaven og det store antal mennesker og brede bevægelser, der prægede den originale produktion, er sat tilbage på scenen. Højdepunkter fra iscenesættelserne fra 2003 og 2009 er dygtigt kombineret med dette. 2022-produktionen er derfor noget, der aldrig er set før, som endda medtager scenografiens elementer, der ikke er blevet realiseret i de tidligere iscenesættelser, men som oprindeligt var planlagt af Zeffirelli.

Efter mange verdensomspændende succeser som Carmen får Elīna Garanča nu sin længe ventede debut på verdens største operascene, den næsten 2.000 år gamle Arena di Verona. Med sig har hun Brian Jagde, Claudio Sgura, Maria Teresa Leva. Dirigent er Marco Armiliato.

Crescendo-Magazine skrev: 'Med perfekt diktion er Elīna Garančas boheme et sandt scenedyr, der laver med grin med livet med glans, håner sin kæreste, som lige er kommet ud af fængslet, med sarkastisk 'taratata' og derefter vover at møde en ugunstig skæbne med en usandsynlig selvtillid.'.